Zonneboiler Lattrop-Breklenkamp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Lattrop-Breklenkamp? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een zonneboiler kopen in Lattrop-Breklenkamp.

zonneboiler systeem installeren in 7635

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Dinkelland stookt 1900 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Lattrop-Breklenkamp vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Lattrop-Breklenkamp! Aan de hand van deze website vind je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dinkelland. Of ga naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jouw provincie. Hierna ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lage winkelprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lattrop-Breklenkamp. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Lattrop-Breklenkamp fluctueren tussen de €2450 en €4200, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor meerdere omstandigheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€55
100 liter2€2.875 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.900€130
300 liter3€4.475 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-lattrop-breklenkamp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Lattrop-Breklenkamp (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €500 tot €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lattrop-Breklenkamp

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc30 cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 2661 [KW], €1809 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 horizontaal), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • HRsolar (Hrs200L-D/4,8 combi), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Dinkelland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.dinkelland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Lattrop-Breklenkamp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lattrop-Breklenkamp!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!