Zonneboiler Zenderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zenderen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website lees jij veelzijdige info die helpen bij een zonneboiler kopen in Zenderen.

zonneboiler systeem installeren in 7625

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Borne stookt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Zenderen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Zenderen! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Borne. Of benader echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf lees je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zenderen. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Zenderen variëren tussen €2875 en €3450, met montage. Het product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Hierna tref je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €90 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €3.975€140
300 liter3€4.475 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-zenderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Zenderen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zenderen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 21 bs 200 a label), vermogen 1325 [KW], €901 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen RS2401-3 150L), vermogen 1654 [KW], €1125 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Borne wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.borne.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Zenderen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zenderen!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!