Zonneboiler Rossum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Rossum? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze website lees je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rossum.

zonneboiler systeem installeren in 7596

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een gemiddelde woning in Dinkelland stookt 1900 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7596
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Rossum vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Rossum! Via de zonneboiler-vergelijker tref je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Dinkelland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in de buurt. Hieronder tref jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lagere prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Rossum. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Rossum variëren tussen €2925 en €4150, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €70 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€55
100 liter2€2.950 – €3.075€105
200 liter2€3.200 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-rossum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Rossum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €925 tot €1325. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Rossum

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs 400 a label), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S300-5.0V), vermogen 2031 [KW], €1381 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)D), vermogen 1894 [KW], €1588 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Dinkelland een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.dinkelland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Rossum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rossum!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!