Zonneboiler Weerselo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Weerselo? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze vergelijker check jij actuele info aangaande een zonneboiler kopen in Weerselo.

zonneboiler systeem installeren in 7595

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een alledaags huishouden in Dinkelland stookt 1900 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €150 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Weerselo vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Weerselo! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je probleemloos een competente installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Dinkelland. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie regelt je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Weerselo. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Weerselo variëren tussen €2900 en €3800, met montage. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina check jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor enkele gevallen de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.525€50
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.125 – €3.950€130
300 liter3€4.425 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-weerselo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Via deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Specificeer type woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Weerselo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €625 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Weerselo

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 30 bs300 a label), vermogen 1733 [KW], €1178 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S250-5.0V), vermogen 2007 [KW], €1365 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-300-HHB1), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Dinkelland mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.dinkelland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Weerselo aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Weerselo!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!