Zonneboiler Beuningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Beuningen? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels de zonneboiler-vergelijker check jij actuele toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Beuningen.

zonneboiler systeem installeren in 7588

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een standaard woning in Losser verbruikt 1650 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7588
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Beuningen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Beuningen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Losser. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf check jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beuningen. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Beuningen variëren tussen €2525 en €3450, met installatie inclusief. De installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.775 – €3.000€75
200 liter2€3.225 – €3.950€120
300 liter3€4.425 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-beuningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Beuningen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1200. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Beuningen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 BS 160 a label), vermogen 1498 [KW], €1019 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S200-5.0V), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • A.O. Smith (SGS 60/600/4C), vermogen 2705 [KW], €1839 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Losser wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentelosser.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Beuningen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Beuningen!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!