Zonneboiler Losser

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Losser? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij handige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Losser.

zonneboiler systeem installeren in 7581

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Losser verbruikt 1650 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7581
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Losser vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Losser! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Losser. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met competente installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Losser. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Losser liggen tussen de €2500 en €3500, met montage. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop check jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor enkele scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €55 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€40
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.175 – €3.875€135
300 liter3€4.575 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-losser

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan aantal kamers en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Losser (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Losser

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Termicol (TIA1/150S), vermogen 855 [KW], €581 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2446 [KW], €1663 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Losser een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentelosser.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Losser aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Losser!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente