Zonneboiler Haaksbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Haaksbergen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze pagina tref jij accurate informatie aangaande een zonneboiler kopen in Haaksbergen.

zonneboiler systeem installeren in 7481

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Haaksbergen verbruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Haaksbergen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Haaksbergen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haaksbergen. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de buurt. Verderop achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Haaksbergen. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Haaksbergen fluctueren tussen de €2450 en €3250, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor meerdere voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €175 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.525€50
100 liter2€2.800 – €3.100€105
200 liter2€3.275 – €3.850€125
300 liter3€4.575 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-haaksbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Haaksbergen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Haaksbergen

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 400), vermogen 2432 [KW], €1654 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3511 [KW], €2387 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3499 [KW], €2379 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Haaksbergen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.haaksbergen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Haaksbergen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Haaksbergen!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!