Zonneboiler Rijssen-Holten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Rijssen-Holten? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Rijssen-Holten.

zonneboiler systeem installeren in 7461

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Rijssen-Holten stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Rijssen-Holten vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Rijssen-Holten! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Rijssen-Holten. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de regio. Onderstaand achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rijssen-Holten. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Rijssen-Holten variëren tussen €2450 en €3300, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €115 per jaar (gasprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.125€105
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.575 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-rijssen-holten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Door het verbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je krijgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Rijssen-Holten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Rijssen-Holten

 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 400L-3DTH2,0), vermogen 3120 [KW], €2122 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-30 HPC), vermogen 3824 [KW], €2600 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Rijssen-Holten een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.rijssen-holten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Rijssen-Holten aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rijssen-Holten!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente