Zonneboiler Deventer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Deventer? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref jij waardevolle details die helpen bij een zonneboiler kopen in Deventer.

zonneboiler systeem installeren in 7401

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Deventer stookt 1210 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7401
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Deventer vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Deventer! Door middel van deze website achterhaal je verrassend eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Deventer. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit jouw provincie. Bijgaand check jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Deventer. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Deventer zitten gemiddeld tussen €2950 en €4350, met installatie. Het product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op onze website tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €70 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€55
100 liter2€2.775 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.975€110
300 liter3€4.475 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-deventer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Deventer (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €500 tot €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Deventer

 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + SKL 300), vermogen 2061 [KW], €1401 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Deventer mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.deventer.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Deventer aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Deventer!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente