Zonneboiler Bathmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bathmen? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina ontdek jij uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bathmen.

zonneboiler systeem installeren in 7437

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een doorsnee gezin in Deventer verbruikt 1210 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €125 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Bathmen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Bathmen! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Deventer. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Verderop ontdek je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bathmen. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Bathmen schommelen tussen de €2950 en €4150, met montage. Dit product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Verderop bekijk je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.525€60
100 liter2€2.950 – €3.175€85
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-bathmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan de vakman een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Bathmen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recent uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bathmen

 • DAXX (2×22 + 300L), vermogen 3321 [KW], €2258 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 7,11), vermogen 3246 [KW], €2207 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 PAWT), vermogen 739 [KW], €503 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Deventer een groene lening of kleine subsidie. Zie www.deventer.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bathmen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bathmen!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!