Zonneboiler Diepenveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Diepenveen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker lees je actuele gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Diepenveen.

zonneboiler systeem installeren in 7430

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een gemiddelde woning in Deventer gebruikt 1210 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Diepenveen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Diepenveen! Aan de hand van deze website check je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Deventer. Of benader kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Verderop ontdek je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Diepenveen. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Diepenveen komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4300, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een variatie aan situatiesde investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €155 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€60
100 liter2€2.850 – €3.100€80
200 liter2€3.150 – €3.825€140
300 liter3€4.575 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-diepenveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Diepenveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recentelijk verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €600 tot wel €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Diepenveen

 • Hetzonneboilerhuis (SET 100 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3874 [KW], €2634 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 BSV), vermogen 733 [KW], €498 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Deventer een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.deventer.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Diepenveen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Diepenveen!

 • Warmtepomp: haalt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!