Zonneboiler Empe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Empe? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Empe.

zonneboiler systeem installeren in 7399

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Brummen stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Empe vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Empe! Middels deze pagina bekijk je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Brummen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over geschikte installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Empe. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2023 zijn er systemen met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Empe zitten gemiddeld tussen €2850 en €4050, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Hierna check je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele voorbeeldsituaties de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €160 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€55
100 liter2€2.900 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.550 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-empe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Empe (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €575 tot €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Empe

 • Zizon (BlueArc 5-HBB1000L), vermogen 3545 [KW], €2411 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 4,74), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSH), vermogen 981 [KW], €667 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Brummen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.brummen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Empe aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Empe!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!