Zonneboiler Twello

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Twello? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool tref je waardevolle info over een zonneboiler kopen in Twello.

zonneboiler systeem installeren in 7391

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Voorst verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Twello vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Twello! Geholpen door onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Voorst. Of ga naar echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in je omgeving. Hieronder check je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en certificering. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is er voor 2 zaken: het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Twello. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Twello variëren tussen €2775 en €4350, inclusief installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor diverse omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €95 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€60
100 liter2€2.775 – €3.075€100
200 liter2€3.150 – €3.850€110
300 liter3€4.525 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-twello

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Twello (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €625 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Twello

 • Zizon (BlueArc 5-ZO500L), vermogen 3463 [KW], €2355 subsidie.
 • Wolf (Zonne-energiesysteem SEM-2 300 & 2xF3-1), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 PAWT), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Voorst mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.voorst.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Twello aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Twello!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!