Zonneboiler Wilp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Wilp? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Met behulp van deze website tref jij praktische adviezen over een zonneboiler kopen in Wilp.

zonneboiler systeem installeren in 7384

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een doorsnee huishouden in Voorst stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7384
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Wilp vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Wilp! Door middel van deze website vind je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Voorst. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met erkende installateurs in de regio. Hierna vind je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wilp. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Wilp liggen tussen de €2475 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €80 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.000€85
200 liter2€3.300 – €3.925€140
300 liter3€4.550 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-wilp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Wilp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot wel €1600. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wilp

 • Zizon (BlueArc 4-ZO500L), vermogen 3325 [KW], €2261 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES 396), vermogen 3575 [KW], €2431 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 250 PAWT), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Voorst soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.voorst.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wilp aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Wilp!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!