Zonneboiler Lieren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Lieren? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je veelzijdige info m.b.t. een zonneboiler kopen in Lieren.

zonneboiler systeem installeren in 7364

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1550.
 • Een standaard woning in Apeldoorn gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7364
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Lieren vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Lieren! Met behulp van onze website check je probleemloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Apeldoorn. Of check Qbis.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand tref je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie voorziet in jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Lieren. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Lieren schommelen tussen de €2875 en €4050, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een paar scenario’sde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €95 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€65
100 liter2€2.950 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.550 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-lieren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte van een zonneboiler monteur in Lieren (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Lieren

 • Zizon (BlueArc 5-ZO300L), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3174 [KW], €2158 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSV), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Apeldoorn mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.apeldoorn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lieren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Lieren!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!