Zonneboiler Beekbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Beekbergen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze website bekijk je veelzijdige adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Beekbergen.

zonneboiler systeem installeren in 7361

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Apeldoorn verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7361
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Beekbergen vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Beekbergen! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Apeldoorn. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Beekbergen. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder moet je rekening houden met een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Beekbergen komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4100, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor meerdere situatiesde investering en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €175 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.025€105
200 liter2€3.125 – €3.975€110
300 liter3€4.475 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-beekbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het helder naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en staat van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Beekbergen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beekbergen

 • Zizon (BlueArc 4-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 307 [KW], €2088 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSV), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Apeldoorn een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.apeldoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Beekbergen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Beekbergen!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!