Zonneboiler Klarenbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Klarenbeek? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie kent 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij onze website vind je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Klarenbeek.

zonneboiler systeem installeren in 7381

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Apeldoorn stookt 1380 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7381
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Klarenbeek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Klarenbeek! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Apeldoorn. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Klarenbeek. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Klarenbeek fluctueren tussen de €2625 en €3650, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor verscheide mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €160 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€65
100 liter2€2.800 – €3.025€100
200 liter2€3.100 – €3.925€135
300 liter3€4.525 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-klarenbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas & stroomde woning per jaar verbruikt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Klarenbeek (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Klarenbeek

 • Zizon (BlueArc 4-ZO400L), vermogen 328 [KW], €2230 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+ESRS 200L), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 PAWT), vermogen 852 [KW], €579 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Apeldoorn mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.apeldoorn.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Klarenbeek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Klarenbeek!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!