Zonneboiler Loenen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Loenen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref jij waardevolle raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Loenen.

zonneboiler systeem installeren in 7371

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Apeldoorn gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7371
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Loenen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Loenen! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je snel een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in de buurt. Bijgaand lees jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Met name relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Loenen. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2022 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Loenen variëren tussen €2675 en €4500, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor verschillende situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €115 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€70
100 liter2€2.800 – €3.125€80
200 liter2€3.100 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-loenen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Loenen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €475 tot €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Loenen

 • Zizon (BlueArc 3-ZO400L), vermogen 303 [KW], €2060 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3212 [KW], €2184 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 BSV), vermogen 2694 [KW], €1832 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Apeldoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.apeldoorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Loenen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Loenen!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!