Zonneboiler Voorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Voorst? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze website check jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Voorst.

zonneboiler systeem installeren in 7395

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Voorst stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €150 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Voorst vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Voorst! Via de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Voorst. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). De installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name toegepast door grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Voorst. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Voorst vinden we terug ergens tussen de €2725 en €4500, met installatie. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor verschillende mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €75 per jaar (energieprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €3.975€110
300 liter3€4.600 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-voorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Het betreft leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Voorst (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Voorst

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-5,0m2), vermogen 1801 [KW], €1375 subsidie.
 • 123-Kaminofen (Combi A label CPC 24 + TS-SS 300), vermogen 1869 [KW], €1271 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Voorst mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.voorst.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Voorst aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Voorst!

 • Een warmtepomp: wint energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente