Zonneboiler Bronckhorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Bronckhorst? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze website lees jij samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bronckhorst.

zonneboiler systeem installeren in 7221

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Bronckhorst gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Bronckhorst vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Bronckhorst! Geholpen door onze tool ontdek je gemakkelijk een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of benader de website kvinl.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de regio. Verderop bekijk jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bronckhorst. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Bronckhorst zitten gemiddeld tussen €2500 en €3100, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor velerlei voorbeelden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €75 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.825 – €3.175€85
200 liter2€3.275 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-bronckhorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Bronckhorst (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €475 tot wel €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bronckhorst

 • HRsolar (HRS300/7,5), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-150), vermogen 879 [KW], €598 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1827 [KW], €1542 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Bronckhorst een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.bronckhorst.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bronckhorst aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bronckhorst!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente