Zonneboiler Laag-Keppel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Laag-Keppel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie kent twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Laag-Keppel.

zonneboiler systeem installeren in 6998

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een standaard woning in Bronckhorst gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €95 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Laag-Keppel vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Laag-Keppel! Door middel van deze website tref je zonder problemen een competente installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installateurs uit jullie streek. In onderstaande box bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Wegens beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Laag-Keppel. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Laag-Keppel variëren tussen €2425 en €3200, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op onze website tref jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een aantal gevallen de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €145 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€65
100 liter2€2.925 – €3.050€90
200 liter2€3.150 – €3.925€145
300 liter3€4.550 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-laag-keppel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Laag-Keppel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot wel €1350. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Laag-Keppel

 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 PAWT), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/7,5A Combi), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/7,5), vermogen 2767 [KW], €1882 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Bronckhorst soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.bronckhorst.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Laag-Keppel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Laag-Keppel!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!