Zonneboiler Hoog-Keppel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hoog-Keppel? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool bekijk jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hoog-Keppel.

zonneboiler systeem installeren in 6997

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Hoog-Keppel vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Hoog-Keppel! Door middel van onze vergelijker tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Hoog-Keppel. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Hoog-Keppel komen gemiddeld uit tussen €2750 en €3950, inclusief plaatsing. Deze installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verschillende situatiesde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €80 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.050€90
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.525 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-hoog-keppel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoog-Keppel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle apparaten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoog-Keppel

 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 PAWT), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.
 • HRsolar (HRS300/7,5), vermogen 3138 [KW], €2134 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 300L/6,4), vermogen 2367 [KW], €1610 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Bronckhorst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.bronckhorst.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hoog-Keppel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hoog-Keppel!

 • De warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!