Zonneboiler Angerlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Angerlo? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze website bekijk je waardevolle info aangaande een zonneboiler kopen in Angerlo.

zonneboiler systeem installeren in 6986

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Zevenaar stookt 1340 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6986
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Angerlo vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Angerlo! Via deze website vind je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Zevenaar. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand bekijk jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Angerlo. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Angerlo variëren tussen €2600 en €3300, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op deze pagina vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna tref je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€70
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-angerlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Via deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Angerlo (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €475 tot €1650. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Angerlo

 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 BSV), vermogen 3849 [KW], €2617 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/5,0), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/4,8), vermogen 1500 [KW], €1020 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Zevenaar mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.zevenaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Angerlo aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Angerlo!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!