Zonneboiler Leuvenheim

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Leuvenheim? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze vergelijker bekijk je veelzijdige raadgeving over een zonneboiler kopen in Leuvenheim.

zonneboiler systeem installeren in 6974

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een gemiddelde woning in Brummen verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6974
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Leuvenheim vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Leuvenheim! Dankzij deze website vind je eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Brummen. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Bijgaand tref jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze installatie houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toegepast door grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Leuvenheim. De (zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Leuvenheim fluctueren tussen de €2975 en €4350, inclusief plaatsing. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een variatie aan omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.650€50
100 liter2€2.950 – €3.100€75
200 liter2€3.175 – €3.900€120
300 liter3€4.500 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-leuvenheim

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Leuvenheim (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verruimd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €525 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Leuvenheim

 • S-Power (DF50-500AD), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • HRsolar (HRS120/2,5), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 600 A), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Brummen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.brummen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Leuvenheim aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Leuvenheim!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!