Zonneboiler Hall

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Hall? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze tool ontdek jij waardevolle info over een zonneboiler kopen in Hall.

zonneboiler systeem installeren in 6964

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Brummen stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Hall vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Hall! D.m.v. onze tool vind je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Brummen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met goede installateurs in de regio. Hieronder achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hall. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er systemen met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Hall vinden we terug ergens tussen de €2525 en €3200, met installatie. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €170 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.550€65
100 liter2€2.775 – €3.100€105
200 liter2€3.175 – €3.850€145
300 liter3€4.475 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-hall

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Hall (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €875 tot €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hall

 • S-Power (DF40-400AD), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.
 • HRsolar (HRS200D/4,8 Combi), vermogen 1637 [KW], €1113 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24 + TS-S 200), vermogen 3393 [KW], €2307 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Brummen soms een extra tegemoetkoming. Check www.brummen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hall aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hall!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!