Zonneboiler Dieren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Dieren? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze tool bekijk je handige toelichtingen over een zonneboiler kopen in Dieren.

zonneboiler systeem installeren in 6951

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een doorsnee gezin in Rheden gebruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6951
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Dieren vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Dieren! Geholpen door onze vergelijker tref je moeiteloos een professionele installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Rheden. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs in de buurt. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Vooral aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Dieren. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Dieren fluctueren tussen de €2550 en €3750, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor velerlei voorbeeldsituaties de investering en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€45
100 liter2€2.875 – €3.100€100
200 liter2€3.100 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-dieren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie verdere info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in Dieren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dieren

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-90T/TWL-KER2-800L-B), vermogen 3821 [KW], €2598 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/3,2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Fortes Import B.V. (Aquaheat Solar 300), vermogen 1964 [KW], €1336 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Rheden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.rheden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Dieren aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Dieren!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!