Zonneboiler Lobith

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lobith? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij waardevolle gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Lobith.

zonneboiler systeem installeren in 6915

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddeld gezin in Zevenaar verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6915
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Lobith vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Lobith! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Zevenaar. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Hierna check je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toepasbaar op bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lobith. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Lobith vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3850, met installatie. De installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een aantal mogelijkheden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €140 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.875 – €3.075€85
200 liter2€3.125 – €3.950€125
300 liter3€4.400 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-lobith

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lobith (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €500 tot €1750. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lobith

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-50T/TWL-SO-500L-C), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.
 • Greenhill (Systeem B4-T), vermogen 2708 [KW], €1841 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 800/90), vermogen 3485 [KW], €2370 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Zevenaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.zevenaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Lobith aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Lobith!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!