Zonneboiler Babberich

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Babberich? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website check jij toepasbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Babberich.

zonneboiler systeem installeren in 6909

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Zevenaar gebruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6909
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Babberich vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Babberich! Met behulp van deze website bekijk je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Zevenaar. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf bekijk jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product kan gebruikt worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Babberich. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens is er nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Babberich fluctueren tussen de €2450 en €3550, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €75 per jaar (energieprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€50
100 liter2€2.825 – €3.200€75
200 liter2€3.275 – €4.000€135
300 liter3€4.525 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-babberich

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Babberich (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €525 tot €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Babberich

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-30T/TWL-SO-300L-B), vermogen 1936 [KW], €1316 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-VW+TW-30HP), vermogen 1589 [KW], €1081 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS 800L sol), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Zevenaar soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.zevenaar.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Babberich aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Babberich!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!