Zonneboiler Wolfheze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Wolfheze? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het product bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. deze pagina bekijk jij bruikbare toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Wolfheze.

zonneboiler systeem installeren in 6874

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Renkum verbruikt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6874
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Wolfheze vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Wolfheze! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Renkum. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand check jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk interessant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wolfheze. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens hebben we nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Wolfheze zitten gemiddeld tussen €2775 en €3800, met installatie inclusief. Het systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website lees je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor diverse gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €140 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.650€40
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.125 – €3.850€120
300 liter3€4.525 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-wolfheze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze info kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wolfheze (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle installaties die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot €1225. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wolfheze

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-100T/DJG-RVS-M-1000L), vermogen 3866 [KW], €2629 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-160L-TW-18HP-15M), vermogen 1025 [KW], €697 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-4 + KER500), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Renkum mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.renkum.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wolfheze aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Wolfheze!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!