Zonneboiler Renkum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Renkum? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool lees je uitgebreide info aangaande een zonneboiler kopen in Renkum.

zonneboiler systeem installeren in 6871

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een alledaags huishouden in Renkum stookt 1690 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €105 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Postcode6871
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Renkum vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Renkum! D.m.v. onze vergelijker tref je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Renkum. Of check kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand check je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product regelt warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Renkum. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens is er nog een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Renkum zitten gemiddeld tussen €2625 en €3300, met installatie. Het product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website lees je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een paar gevallen de investering en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €135 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.575€70
100 liter2€2.850 – €3.050€95
200 liter2€3.200 – €3.850€115
300 liter3€4.600 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-renkum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Renkum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €750 tot €1850. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Renkum

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-10m2), vermogen 3347 [KW], €2426 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC 24 ESRS 200), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 4 ECLIPSE), vermogen 2805 [KW], €1907 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Renkum een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.renkum.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Renkum aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Renkum!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente