Zonneboiler Ede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Ede? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Middels deze website vind jij bruikbare toelichtingen over een zonneboiler kopen in Ede.

zonneboiler systeem installeren in 6711

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1450.
 • Een gemiddelde woning in Ede verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Concreet: een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6711
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Ede vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Ede! D.m.v. deze website check je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ede. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de gemeente. Hieronder ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Bijzonder relevant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ede. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Ede liggen tussen de €2650 en €3450, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op deze pagina bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een paar mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€55
100 liter2€2.825 – €3.000€85
200 liter2€3.200 – €3.850€120
300 liter3€4.450 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-ede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Ede (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1125. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ede

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-1,6m²), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-400), vermogen 2964 [KW], €2016 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2213 [KW], €1505 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Ede mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.ede.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Ede aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Ede!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente