Zonneboiler Bennekom

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Bennekom? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bennekom.

zonneboiler systeem installeren in 6721

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een standaard woning in Ede stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Concreet: een forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Bennekom vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Bennekom! Dankzij deze website bekijk je zonder problemen een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Ede. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bennekom. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Bennekom schommelen tussen de €2950 en €4000, met montage. Dit product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor verscheide scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.775 – €3.050€85
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-bennekom

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Via deze info kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bennekom (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1375. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bennekom

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/DJG-RVS-M-150L), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • Green energy (San & CV 300 – 24), vermogen 1657 [KW], €1127 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + S800), vermogen 2794 [KW], €1900 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Ede mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.ede.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bennekom aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bennekom!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!