Zonneboiler Doornenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Doornenburg? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Dankzij deze website tref jij toepasbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Doornenburg.

zonneboiler systeem installeren in 6686

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een standaard woning in Lingewaard stookt 1460 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6686
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Doornenburg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Doornenburg! Middels onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Lingewaard. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs in de regio. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Zeker een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Doornenburg. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er installaties met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Doornenburg schommelen tussen de €2800 en €3850, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor een paar mogelijkheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €75 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.925 – €3.075€105
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.400 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-doornenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om adres en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Doornenburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verruimd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Doornenburg

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-50T/TWL-SWP2-500L-C), vermogen 2273 [KW], €1546 subsidie.
 • Remeha (220 SHL Calora Tower 2C), vermogen 1848 [KW], €1257 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-1 + S200), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Lingewaard mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.lingewaard.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Doornenburg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Doornenburg!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!