Zonneboiler Lingewaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Lingewaard? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij onze tool tref je uitgebreide informatie aangaande een zonneboiler kopen in Lingewaard.

zonneboiler systeem installeren in 6684

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Lingewaard gebruikt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Lingewaard vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Lingewaard! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lingewaard. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op klantervaringen en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Lingewaard. Deze oplossing is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Lingewaard schommelen tussen de €2850 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op deze pagina check jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor velerlei omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €155 per jaar (energieprijzen mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.150€75
200 liter2€3.125 – €3.800€115
300 liter3€4.500 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-lingewaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld aantal kamers en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lingewaard (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle artikelen die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Lingewaard

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-3,2m2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-400), vermogen 2789 [KW], €1897 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 200 – 1 KSF26), vermogen 908 [KW], €617 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Lingewaard soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.lingewaard.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Lingewaard aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Lingewaard!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente