Zonneboiler Druten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Druten? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind jij praktische aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Druten.

zonneboiler systeem installeren in 6651

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een alledaags gezin in Druten stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Druten vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Druten! Middels onze vergelijker ontdek je snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Druten. Of bezoek echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf vind je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem kan benut worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Druten. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Druten schommelen tussen de €2525 en €4150, met installatie. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor verscheide voorbeelden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €95 per jaar (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.775 – €3.000€90
200 liter2€3.275 – €3.800€135
300 liter3€4.575 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-druten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Druten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €400 tot €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Druten

 • Solesta BV (Silverline 25V), vermogen 1255 [KW], €853 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-400), vermogen 2401 [KW], €1633 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1279 [KW], €870 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Druten een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.druten.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Druten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Druten!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente