Zonneboiler Beuningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Beuningen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze tool vind je accurate raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Beuningen.

zonneboiler systeem installeren in 6642

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddelde woning in Beuningen stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Beuningen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Beuningen! Door gebruik te maken van onze tool vind je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Beuningen. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Beuningen. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Beuningen schommelen tussen de €2625 en €4150, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een aantal gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €55 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€50
100 liter2€2.950 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.800€120
300 liter3€4.400 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-beuningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Beuningen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €575 tot €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Beuningen

 • HRsolar (HRS200D/7,5 Combi), vermogen 2843 [KW], €1933 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 500-50 Hygiene), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-7,5V), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Beuningen een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.beuningen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Beuningen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Beuningen!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente