Zonneboiler Mook en Middelaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Mook en Middelaar? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem bestaat uit 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Mook en Middelaar.

zonneboiler systeem installeren in 6586

 • Een zonneboiler is een populaire manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een standaard woning in Mook en Middelaar verbruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Mook en Middelaar vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Mook en Middelaar! Met behulp van deze website achterhaal je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Mook en Middelaar. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Mook en Middelaar. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Mook en Middelaar variëren tussen €2850 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor diverse gevallen de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€60
100 liter2€2.750 – €3.050€105
200 liter2€3.175 – €3.850€115
300 liter3€4.475 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-mook-en-middelaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Met deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een week een complete offerte van een zonneboiler monteur in Mook en Middelaar (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Mook en Middelaar

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 2041 [KW], €1388 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 150-4200), vermogen 1372 [KW], €933 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 1000 – 5 RAY10), vermogen 2841 [KW], €1932 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Mook en Middelaar een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.mookenmiddelaar.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Mook en Middelaar aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Mook en Middelaar!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente