Zonneboiler Molenhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Molenhoek? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door middel van onze website vind jij actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Molenhoek.

zonneboiler systeem installeren in 6584

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een gemiddelde woning in Mook en Middelaar gebruikt 1760 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Molenhoek vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Molenhoek! Via onze website bekijk je gemakkelijk een goede installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Mook en Middelaar. Of probeer kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de buurt. In onderstaande box check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. scherpe prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Molenhoek. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Molenhoek variëren tussen €2850 en €3200, met installatie inclusief. De installatie kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor een paar mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €145 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€65
100 liter2€2.775 – €3.025€90
200 liter2€3.100 – €3.900€135
300 liter3€4.575 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-molenhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Molenhoek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1100. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Molenhoek

 • NIBE (VVM 500 / FP215P (2 st) / SCA 30), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • HRsolar (3xHPC2,5 & MFS600S), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1107 [KW], €753 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Mook en Middelaar een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.mookenmiddelaar.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Molenhoek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Molenhoek!

 • De warmtepomp: wint energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!