Zonneboiler Ooij

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ooij? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels zonneboilerrevolutie.nl bekijk je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ooij.

zonneboiler systeem installeren in 6576

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Berg en Dal gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ooij vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Ooij! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Berg en Dal. Of benader de website echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand check je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ooij. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Ooij komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3600, inclusief installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een paar mogelijkheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €100 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€50
100 liter2€2.900 – €3.150€95
200 liter2€3.250 – €3.950€140
300 liter3€4.450 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-ooij

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Ooij (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ooij

 • DOMA FLEX Hout (1,595×6,105m indaksysteem), vermogen 3433 [KW], €2334 subsidie.
 • Technea (200L OEG+3xVacuumbuis), vermogen 2281 [KW], €1551 subsidie.
 • Econo (M24HPCPC-400-H2), vermogen 2021 [KW], €1374 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Berg en Dal een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.bergendal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Ooij aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ooij!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!