Zonneboiler Millingen aan de Rijn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Millingen aan de Rijn? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze tool check jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Millingen aan de Rijn.

zonneboiler systeem installeren in 6566

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een alledaags gezin in Berg en Dal stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Millingen aan de Rijn vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Millingen aan de Rijn! Geholpen door onze vergelijker check je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Berg en Dal. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf check jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Millingen aan de Rijn. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Millingen aan de Rijn liggen tussen de €2525 en €4400, inclusief installeren. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een aantal situatiesde kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €150 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.575€45
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.225 – €3.850€120
300 liter3€4.525 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-millingen-aan-de-rijn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Millingen aan de Rijn (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Millingen aan de Rijn

 • DOMA FLEX Hout (1,595×3,075m indaksysteem), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • Cosmo (SolarPakket CFK252 3/300SB), vermogen 2986 [KW], €2030 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 200-4200), vermogen 1369 [KW], €931 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Berg en Dal een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.bergendal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Millingen aan de Rijn aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Millingen aan de Rijn!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!