Zonneboiler Berg en Dal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Berg en Dal? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via deze website vind jij toepasbare adviezen over een zonneboiler kopen in Berg en Dal.

zonneboiler systeem installeren in 6571

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een doorsnee huishouden in Berg en Dal stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Berg en Dal vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Berg en Dal! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Berg en Dal. Of benader de website Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. In onderstaande box ontdek jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Met name een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Berg en Dal. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Berg en Dal fluctueren tussen de €2475 en €4050, met installatie. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.900 – €3.175€80
200 liter2€3.100 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-berg-en-dal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Berg en Dal (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Berg en Dal

 • HRsolar (HRS300/6,4), vermogen 2834 [KW], €1927 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-50), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-8.0V), vermogen 3317 [KW], €2256 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Berg en Dal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.bergendal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Berg en Dal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Berg en Dal!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente