Zonneboiler Ubbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Ubbergen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker check je uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Ubbergen.

zonneboiler systeem installeren in 6574

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een standaard woning in Berg en Dal gebruikt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ubbergen vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Ubbergen! Met behulp van onze vergelijker tref je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Berg en Dal. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bijzonder interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ubbergen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Ubbergen komen gemiddeld uit tussen €2450 en €4250, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €135 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-ubbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Ubbergen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot wel €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Ubbergen

 • DOMA FLEX Hout (1,595×4,085m indaksysteem), vermogen 3046 [KW], €2071 subsidie.
 • DAXX (2×15 + 500L tank), vermogen 2853 [KW], €1940 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 200-5600), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Berg en Dal een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.bergendal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Ubbergen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ubbergen!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!