Zonneboiler Weurt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Weurt? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker lees je bruikbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Weurt.

zonneboiler systeem installeren in 6551

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Beuningen gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Weurt vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Weurt! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Beuningen. Of probeer kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Weurt. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Weurt komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3250, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor meerdere scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €75 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€65
100 liter2€2.850 – €3.200€80
200 liter2€3.175 – €3.900€145
300 liter3€4.450 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-weurt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Weurt (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Weurt

 • DOMA FLEX Hout (1,135×5,095m indaksysteem), vermogen 2891 [KW], €1966 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5824), vermogen 1505 [KW], €1023 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC 18 + TS-SS 500), vermogen 3209 [KW], €2182 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Beuningen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.beuningen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Weurt aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Weurt!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!