Zonneboiler Schinveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Schinveld? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Schinveld.

zonneboiler systeem installeren in 6451

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1100.
 • Een gemiddelde woning in Onderbanken stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Schinveld vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Schinveld! Door middel van onze website ontdek je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Onderbanken. Of probeer echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Schinveld. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Schinveld fluctueren tussen de €2650 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt tref je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor diverse voorbeelden de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €90 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.875 – €3.050€95
200 liter2€3.250 – €3.925€120
300 liter3€4.525 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-schinveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Schinveld (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €400 tot €1300. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Schinveld

 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 23 + bs 300 a label), vermogen 2759 [KW], €1876 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5812), vermogen 802 [KW], €545 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-400), vermogen 358 [KW], €2434 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Onderbanken een groene lening of kleine subsidie. Zie www.onderbanken.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Schinveld aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Schinveld!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!