Zonneboiler Amstenrade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Amstenrade? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref jij samengestelde gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Amstenrade.

zonneboiler systeem installeren in 6436

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Schinnen stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6436
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Amstenrade vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Amstenrade! Door gebruik te maken van deze website ontdek je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schinnen. Of probeer de website kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de buurt. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een grote vraag naar warm water. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Amstenrade. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Amstenrade variëren tussen €2700 en €3900, met monteren & installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor verschillende situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €155 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.175€80
200 liter2€3.150 – €3.825€115
300 liter3€4.550 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-amstenrade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Door deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Amstenrade (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Amstenrade

 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro18 – 2IE Tap 300STDC1wwPro18), vermogen 1739 [KW], €1183 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 24- 250), vermogen 1945 [KW], €1323 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Schinnen mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.schinnen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Amstenrade aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Amstenrade!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!