Zonneboiler Schinnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Schinnen? Via een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze tool check jij samengestelde adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Schinnen.

zonneboiler systeem installeren in 6365

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Schinnen verbruikt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Schinnen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Schinnen! Aan de hand van onze tool vind je eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Schinnen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand vind jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Schinnen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Schinnen variëren tussen €2975 en €3700, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt check je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €105 per jaar (energieprijzen april 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€40
100 liter2€2.800 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.600 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-schinnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Schinnen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Schinnen

 • Dijkman Energy Systems (DES 396), vermogen 3575 [KW], €2431 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 2983 [KW], €2028 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP15+300L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Schinnen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.schinnen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schinnen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Schinnen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente