Zonneboiler Puth

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Puth? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij accurate aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Puth.

zonneboiler systeem installeren in 6155

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee gezin in Schinnen stookt 1400 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6155
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Puth vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Puth! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Schinnen. Of check kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Puth. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Puth zitten gemiddeld tussen €2650 en €3950, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. In het volgende kopje lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor diverse omstandigheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €65 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.850 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.975€110
300 liter3€4.475 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-puth

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie verdere info verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Puth (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1500. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Puth

 • Eco2All (ECO-1000HSS-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.
 • Termicol (T2IA3/500SM), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Schinnen een groene lening of kleine subsidie. Zie www.schinnen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Puth aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Puth!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!