Zonneboiler Munstergeleen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Munstergeleen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze vergelijker ontdek je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Munstergeleen.

zonneboiler systeem installeren in 6151

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een doorsnee gezin in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6151
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Munstergeleen vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Munstergeleen! Aan de hand van deze website ontdek je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Sittard-Geleen. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jullie streek. Verderop bekijk jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Munstergeleen. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Munstergeleen liggen tussen de €2425 en €4000, inclusief installeren. Dit product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar gevallen de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €55 per jaar (energieprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€55
100 liter2€2.775 – €3.200€80
200 liter2€3.225 – €3.925€115
300 liter3€4.400 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-munstergeleen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Munstergeleen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1750. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Munstergeleen

 • Eco2All (ECO-825HSS-4DTH), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1386 [KW], €942 subsidie.
 • Termicol (T2IA3/500S), vermogen 2301 [KW], €1565 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Sittard-Geleen mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.sittard-geleen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Munstergeleen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Munstergeleen!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!