Zonneboiler Limbricht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Limbricht? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Limbricht.

zonneboiler systeem installeren in 6141

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Sittard-Geleen stookt 1370 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Limbricht vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Limbricht! Geholpen door deze website tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Sittard-Geleen. Of bezoek de website Qbis.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de regio. Hierna vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toegepast door grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege dalende prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Limbricht. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens is er nog het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Limbricht liggen tussen de €2625 en €3600, inclusief installeren. De installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop bekijk je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere gevallen de kosten en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €90 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.550€40
100 liter2€2.750 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.950€130
300 liter3€4.575 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-limbricht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het helder naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte via een zonneboiler monteur in Limbricht (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot wel €1325. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Limbricht

 • Eco2All (ECO-600HSS-3DTH), vermogen 3154 [KW], €2145 subsidie.
 • HRsolar (300D/ Nero 2), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/200SM), vermogen 1326 [KW], €902 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Sittard-Geleen mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.sittard-geleen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Limbricht aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Limbricht!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!