Zonneboiler Papenhoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Papenhoven? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat uit twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Via onze tool check jij waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Papenhoven.

zonneboiler systeem installeren in 6124

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een alledaags huishouden in Sittard-Geleen verbruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Papenhoven vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Papenhoven! Dankzij deze website tref je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Sittard-Geleen. Of probeer Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Papenhoven. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Papenhoven zitten gemiddeld tussen €2800 en €4300, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een variatie aan voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€60
100 liter2€2.775 – €3.175€100
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-papenhoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze statistieken kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Papenhoven (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €550 tot €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Papenhoven

 • Rexel (1TA/4-300), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-300), vermogen 2785 [KW], €1894 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Sittard-Geleen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.sittard-geleen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Papenhoven aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Papenhoven!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!